Ανασχηματισμός σώματος μετά από μεγάλη απώλεια βάρους

Τι είναι η Γλυπτική σώματος μετά από μεγάλη απώλεια βάρους;

Η γλυπτική σώματος μετά από μεγάλη απώλεια βάρους βελτιώνει το σχήμα και τον τόνο των υποκείμενων ιστών που υποστηρίζει το λίπος και το δέρμα και αφαιρεί το περιττό λίπος και τη χαλάρωση του δέρματος.

Βελτιώστε την εμφάνισή σας

Μετά από οποιαδήποτε σημαντική ποσότητα απώλειας βάρους, το δέρμα και οι ιστοί χάνουν την ελαστικότητά τους. Ως αποτέλεσμα, το δέρμα που ήταν αρκετά τεντωμένο τώρα δεν μπορεί να στηριχθεί κάπου:
• Οι βραχίονες μπορεί να κρεμάσουν και να φαίνονται χαλαροί και γεμάτοι
• Το στήθος μπορεί να πέσει και να κρεμάσει με τις θηλές στραμμένες προς τα κάτω
• Η κοιλιακή περιοχή μπορεί να εκτείνεται γύρω από τα πλευρά και στο κάτω πίσω μέρος της περιοχής, με αποτέλεσμα να μοιάζει με μια ποδιά που προεξεχεί
• Οι γλουτοί, στη βουβωνική χώρα και τους μηρούς μπορεί να κρεμάσουν και να δημιουργήσουν δίπλες δέρματος

Η χειρουργική επέμβαση γλυπτική σώματος μετά από μεγάλη απώλεια βάρους βελτιώνει το σχήμα και τον τόνο των υποκείμενων ιστών που υποστηρίζουν το λίπος και το δέρμα, και αφαιρεί το περιττό λίπος και την χαλάρωση του δέρματος.

Το αποτέλεσμα είναι μια πιο φυσιολογική εμφάνιση στο σώμα, με ομαλότερο περίγραμμα. Αυτό είναι, στην ουσία, η τελικό στάδιο της συνολικής εικόνας σας από την απώλεια βάρους.

Είναι σωστό για μένα;
Πριν αποφασίσετε να υποβληθείτε στη χειρουργική επέμβαση της γλυπτικής σώματος έπειτα από μεγάλη απώλεια βάρους, τα κιλά σας θα πρέπει να σταθεροποιηθούν.
• Αν συνεχίσετε να χάνετε βάρος, η χαλάρωση στο δέρμα θα ξαναεμφανιστεί.
• Εάν ανακτήσετε γρήγορα βάρος, επειδή ήδη το δέρμα έχει λεπτύνει, θα προκληθεί περαιτέρω πίεση στο δέρμα, θα εμφανιστούν ραγάδες και μεγάλες ουλές.

Αν είχατε κάνει χειρουργική επέμβαση μείωσης βάρους, ο πλαστικός χειρουργός θα συνεργαστεί στενά με το γιατρό σας για να καθορίσει πότε είναι κατάλληλη για σας στιγμή να ξεκινήσετε την γλυπτική σώματος.

Καλοί υποψήφιοι για γλυπτική περιγράμματος σώματος είναι:
• Οι ενήλικες κάθε ηλικίας των οποίων η απώλεια βάρους έχει σταθεροποιηθεί
• Υγιή άτομα που δεν έχουν ιατρικά προβλήματα που μπορεί να βλάψουν την επούλωση ή να αυξήσουν τον κίνδυνο της χειρουργικής επέμβασης
• Τα άτομα με θετική προοπτική και ρεαλιστικούς στόχους
• Τα άτομα που μπορούν να δεσμευτούν σε έναν υγιή τρόπο ζωής, συμπεριλαμβανομένης και της κατάλληλης διατροφής και φυσικής κατάστασης

Τι να περιμένετε κατά τη διάρκεια της επίσκεψής σας

Η επιτυχία και η ασφάλεια της οποιασδήποτε χειρουργικής επέμβασης, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την πλήρη ειλικρίνεια σας κατά τη διάρκεια της επίσκεψής σας στο γιατρό. Θα σας ζητηθεί μια σειρά από ερωτήσεις σχετικά με την υγεία, τις επιθυμίες και τον τρόπο ζωής σας.

Να είστε έτοιμοι να συζητήσετε:
• Γιατί θέλετε τη χειρουργική επέμβαση, τις προσδοκίες σας και το επιθυμητό αποτέλεσμα
• Οι πιθανές χειρουργικές επιλογές και ο συνδυασμός αυτών
• Ιατρικές παθήσεις, αλλεργίες στα φάρμακα και ιατρικές θεραπείες
• Χρήση φαρμάκων, βιταμίνων, φυτικών συμπληρωμάτων,  αλκοόλ ,καπνό ή άλλων ουσιών
• προηγούμενες χειρουργικές επεμβάσεις

Ο χειρουργός σας μπορεί επίσης:
• Να αξιολογήσει τη γενική κατάσταση της υγείας σας και οποιασδήποτε προϋπάρχουσες συνθήκες υγείας ή παράγοντες κινδύνου
• Να εξετάσει και να κάνει μετρήσεις το σώμα σας
• Να πάρει φωτογραφίες για το ιατρικό ιστορικό σας
• Να σας ενημερώσει για τις επιλογές σας και να συστήσει μια πορεία της θεραπείας
• Να σας ενημερώσει τα πιθανά αποτελέσματα και τυχόν κινδύνους ή τις πιθανές επιπλοκές

Η προετοιμασία για τη χειρουργική επέμβαση γλυπτικής περιγράμματος του σώματος

Πριν από τη χειρουργική επέμβαση,  θα σας ζητηθεί να:
• Κάνετε προεγχειρητικό έλεγχο και ιατρική αξιολόγηση
• Ρυθμίσετε την τρέχουσα φαρμακευτική αγωγή σας
• Διακόψετε ή να ελαττώσετε το κάπνισμα πολύ πριν από τη χειρουργική επέμβαση
• Αποφύγετε τη λήψη ασπιρίνης, αντιφλεγμονωδών φαρμάκων και φυτικών συμπληρωμάτων, δεδομένου ότι μπορεί να αυξήσει την αιμορραγία

Θα λάβετε οδηγίες οι οποίες καλύπτουν :
• Τι πρέπει να κάνετε την ημέρα του χειρουργείου
• Η χρήση της αναισθησίας κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης γλυπτικής του σώματος σας
• Μετεγχειρητική φροντίδα και παρακολούθηση

Η χειρουργική επέμβαση πραγματοποιείται σε πλήρως εξοπλισμένο χειρουργείο νοσοκομείου.

Κίνδυνοι της γλυπτικης σώματος και πληροφορίες για την ασφάλεια σας

Η απόφαση για οποιαδήποτε χειρουργική επέμβαση είναι εξαιρετικά προσωπική και θα πρέπει να αποφασίσετε εάν τα οφέλη θα επιτύχουν τους στόχους σας και αν οι κίνδυνοι και οι πιθανές επιπλοκές είναι αποδεκτές.

Ο πλαστικός χειρουργός σας και οι συνεργάτες του  θα σας ενημερώσουν  σχετικά τους κινδύνους που συνδέονται με τη χειρουργική επέμβαση. Θα σας ζητηθεί να υπογράψετε το έντυπο συγκατάθεσης για να βεβαιώσετε ότι έχετε κατανοήσει πλήρως τη διαδικασία που θα υποβληθείτε .

Πιθανοί κίνδυνοι της γλυπτικής σώματος μετά από μεγάλη απώλεια βάρους περιλαμβάνουν:
• Δύσμορφες ουλές
• Αιμορραγία (αιμάτωμα)
• Λοίμωξη
• Κακή επούλωση των πληγών (συνήθως σε καπνιστές)
• Μούδιασμα ή άλλες αλλαγές στην αίσθηση του δέρματος
• Ασυμμετρία
• Επίμονη χαλάρωση δέρματος
• Πόνος, ο οποίος μπορεί να συνεχιστεί
• Πιθανότητα επανορθωτικής χειρουργικής επέμβασης

Είναι φυσικό να αισθάνεστε κάποια ανησυχία, είτε πρόκειται για τον ενθουσιασμό για την αναμενόμενη νέα εμφάνιση σας είτε για προεγχειρητικό στρες. Συζητήστε αυτά τα συναισθήματα με τον πλαστικό χειρουργό.

Βήματα της διαδικασίας γλυπτικής σώματος

Τι συμβαίνει κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης του περιγράμματος του σώματος;
Οι διαδικασίες που απαιτούνται για την επίτευξη των στόχων σας θα πρέπει να ορίζονται μαζί με ένα σχέδιο για το χρονοδιάγραμμα των διαδικασιών αυτών. Οι διαδικασίες της πλαστικής χειρουργικής που μπορεί να σας συστήσει ο γιατρό σας περιλαμβάνουν:

• Πλαστική κοιλίας για να διορθώσει την χαλάρωση της κοιλιάς , Ανόρθωση γλουτών,

• Ανόρθωση στήθους:
• Ανόρθωση στους βραχίονες:
• Ανόρθωση μηρών:

 Βήμα 1 – Αναισθησία
Είναι τα φάρμακα που χορηγούνται για τη χαλάρωσή σας κατά τη διάρκεια των χειρουργικών επεμβάσεων. Οι επιλογές περιλαμβάνουν την ενδοφλέβια καταστολή και γενική αναισθησία. Ο γιατρός σας θα σας συστήσει την καλύτερη επιλογή για εσάς.

Στάδιο 2 – Η τομή
Όλες οι διαδικασίες διαμόρφωσης περιγράμματος του σώματος χρειάζονται τομές για να απομακρυνθεί η περίσσεια του δέρματος. Σε πολλές περιπτώσεις, οι τομές μπορεί να είναι εκτεταμένες.

Το μήκος της τομή και το σχήμα της εξαρτάται από την ποσότητα και τη θέση της περίσσειας του δέρματος που πρέπει να αφαιρεθεί.

Προηγμένες τεχνικές επιτρέπουν συνήθως τομές που τοποθετούνται σε στρατηγικά σημεία όπου μπορούν να καλύπτονται από τα περισσότερα είδη ένδυσης.

Η χειρουργική επέμβαση περιγράμματος του σώματος εκτελείται συχνά σε στάδια. Παρόλο που μπορεί να απαιτήθηκε αρκετός χρόνος για να χάσετε το περιττό βάρος, αρκετός χρόνος θα χρειαστεί   για να δείτε το τελικό αποτέλεσμα των επεμβάσεων.

Μια πλήρης ανόρθωση σώματος για γλουτούς, κοιλιά, μέση, τους γοφούς και τους μηρούς εξωτερικά αντιμετωπίζεται σε μια διαδικασία ή σε σταδιακή διαδικασία. Το σχήμα των τομών ποικίλλει, και μπορεί να περιλαμβάνει μια περιφερειακή τομή γύρω από το σώμα για να αφαιρεθεί η “ζώνη” της περίσσειας του δέρματος και του λίπους.

Ανόρθωση στήθους
Το σχήμα της τομής για την ανόρθωση στήθους μιας γυναίκας καθορίζεται με βάση την ποσότητα της περίσσειας του δέρματος που πρέπει να αφαιρεθεί.

Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει συνδυασμό τομών, σε ένα κυκλικό σχήμα γύρω από την θηλαιά άλω, σε μια γραμμή που εκτείνεται από τη θηλή προς την πτυχή του μαστού, και οριζόντια κατά μήκος της πτυχώσεως του μαστού.

Ένα εμφύτευμα μαστού μπορεί επίσης να συνιστάται για να ενισχύσουν το σχήμα του μαστού και το μέγεθος.

Βραχιοπλαστική
Η χαλάρωση του δέρματος στους βραχίονες διορθώνεται με μια τομή από την περιοχή της μασχάλης που εκτείνεται κατά μήκος στο εσωτερικό ή το πίσω μέρος του βραχίονα.

Το νέο περίγραμμα είναι σχεδόν άμεσα εμφανές, αν και αρχικά επισκιάζεται από το οίδημα (πρήξιμο) και μώλωπες.

Ανόρθωση μηρών
Η  ανόρθωση των μηρών επιτυγχάνεται μέσω τομών στη βουβωνική χώρα, που μπορεί να εκτείνονται προς τα κάτω στο γόνατο κατά μήκος του εσωτερικού τμήματος του μηρού.

Για την βελτίωση στο περίγραμμα του  μηρού εξωτερικά μπορεί να χρειαστεί μια τομή που εκτείνεται από τη βουβωνική περιοχή γύρω από το ισχίο.

Η αποκατάσταση διαμόρφωσης περιγράμματος του σώματος

Αφού ολοκληρωθεί η χειρουργική διαδικασία, επίδεσμοι θα πρέπει να καλύπτουν τις τομές. Μπορεί να τοποθετηθεί μία παροχέτευση προσωρινά κάτω από το δέρμα για να βοηθήσει στην συλλογή του επιπλέον αίματος ή υγρού .

Θα σας δοθούν έντυπες μετεγχειρητικές οδηγίες που μπορεί να περιλαμβάνουν: Πώς να φροντίσετε για τη χειρουργημένη(ες) περιοχή(ες) , φαρμακευτική αγωγή ή τη θεραπεία θα πρέπει να ακολουθήσετε από το στόμα για να βοηθήσει και να μειώσει τον κίνδυνο της μόλυνσης, συγκεκριμένες ανησυχίες σχετικά με τη χειρουργική επέμβαση ή τη γενικότερη υγεία σας, και πότε πρέπει να υπάρξει παρακολούθηση απο τον πλαστικό χειρουργό σας.

Παρά το γεγονός ότι αναμένονται καλά αποτελέσματα, δεν μπορεί να δοθεί εγγύηση. Σε ορισμένες περιπτώσεις για να επιτευχθούν τα βέλτιστα αποτελέσματα  μπορεί θεωρηθεί απαραίτητη και επανεπέμβαση.

Να είστε προσεκτικοί
Ακολουθώντας τις οδηγίες του γιατρού σας είναι το κλειδί για την επιτυχία της χειρουργικής επέμβασης. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι οι χειρουργικές τομές δεν πρέπει να υποβάλλονται σε υπερβολική δύναμη, τριβή, ή κίνηση κατά τη διάρκεια της επούλωσης.

Τα αποτελέσματα θα είναι μακράς διαρκείας

Τα αποτελέσματα των επεμβάσεων μετά από  μεγάλη απώλεια βάρους είναι ορατά σχεδόν αμέσως.

Ωστόσο, μπορεί να πάρει ένα έως δύο χρόνια ή και περισσότερο για τα τελικά αποτελέσματα όλων των διαδικασιών διαμόρφωσης περιγράμματος του σώματος μέχρι να επιτευχθεί η πλήρης επούλωση . Ορατά σημάδια θα παραμείνουν, αλλά τα συνολικά αποτελέσματα είναι μακράς διαρκείας, με την προϋπόθεση ότι θα διατηρήσετε σταθερό το βάρος σας και την γενική φυσική κατάσταση.

Όσο μεγαλώνετε, είναι φυσικό να χαθεί κάποια σφριγηλότητα. Ωστόσο το αποτέλεσμα από την  την χειρουργική επέμβαση θα είναι μόνιμο.

Δρ Σωτήρης Κουτσόγιωργας

Θα πρέπει πάντα να λαμβάνετε υπ’ όψιν σας ότι οι πληροφορίες που δίνονται από την ιστοσελίδα μας, δεν είναι εφικτό να καλύψουν και να λύσουν όλες τις απορίες και τα ερωτήματα που μπορεί να προκύψουν. Σε κάθε περίπτωση η προσωπική προσέγγιση και η επίσκεψη στο ιατρείο μας θα ολοκληρώσει την γενική εικόνα και θα σας βοηθήσει στην λήψη τελικών αποφάσεων.

[contact-form-7 id=”9173″]

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH