Ευρυαγγείες Προσώπου

Ευρυαγγείες Προσώπου

Λίγα λόγια για την πάθηση

Οι ευρυαγγείες προσώπου χαρακτηρίζονται από μικρά διατεταμένα φλεβίδια ερυθρού, κυρίως, χρώματος, τα οποία ξεχωρίζουν από τις άλλες “αόρατες” φλέβες. Είναι ένα πρόβλημα άνευ σημασίας, που στο συντριπτικό ποσοστό των ασθενών δεν έχει καμία συνέπεια. Ωστόσο, ιδιαίτερα στις γυναίκες, το πρόβλημα είναι κυρίως αισθητικό, καθώς οι ευρυαγγείες προσώπου κάνουν την εμφάνισή τους στην μύτη και γύρω από αυτή, δηλαδή στο πιο κεντρικό σημείο του προσώπου. Επίσης, μπορεί να εμφανιστούν στο πηγούνι, στις παρειές ή στον λαιμό.

Αίτια – Παράγοντες εμφάνισης

Η εγκυμοσύνη και η έμμηνος ρύση, που σχετίζονται με ορμονικές αλλαγές, είναι σίγουρα μία από τις πιο συχνές αιτίες. Η αναπαραγωγική ηλικία και η χρήση αντισυλληπτικών χαπιών, επίσης, είναι ένας παράγοντας που παίζει ρόλο. Τέλος, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε την κληρονομικότητα, η οποία ενοχοποιείται για την εμφάνιση ευρυαγγειών και γενικά φλεβικών παθήσεων.

Πιο συγκεκριμένα αίτια θα μπορούσαν να είναι η υπερβολική έκθεση στον ήλιο, η υπέρμετρη κατανάλωση αλκοόλ και η συχνή χρήση κορτιζόνης. Δεν είναι σπάνιο μετά από κάποια τομή χειρουργείου, να εμφανιστούν οι λεγόμενες “σπασμένες φλέβες”.

Συμπτώματα

Θα παρατηρήσετε μικρές μπλε ή κόκκινες φλέβες να ξεχωρίζουν στο δέρμα σας. Πολύ σπάνια οι ευρυαγγείες θα προκαλέσουν κάποια ενόχληση.

Μέθοδοι θεραπείας

Η θεραπεία των ευρυαγγειών ξεκινάει με την χρήση εξειδικευμένων ιατρικών προϊόντων και εφαρμογή ιατρικών θεραπειών και ακολουθεί laser. Η σκληροθεραπεία είναι εξαιρετική μέθοδος για ευρυαγγείες κάτω άκρων κυρίως και συνήθως συνδυάζεται με Laser.

Η επιλογή της κατάλληλης θεραπείας εξαρτάται από το είδος της ευρυαγγείας αλλά και την απόχρωση του δέρματος του ασθενούς. Η σκληροθεραπεία φέρνει καλύτερα αποτελέσματα στις μπλε ευρυαγγείες και σε αγγεία μεγαλύτερης διαμέτρου, ενώ το laser στις κόκκινες και μικρής διαμέτρου αγγεία..

Πλεονεκτήματα Laser

Μέσω της θερμότητας οι ευρυαγγείες προσώπου μπορούν να αντιμετωπιστούν. Το αγγείο που έχει χρωματιστεί εξαφανίζεται, χωρίς να προκληθεί καμία βλάβη στους γειτονικούς ιστούς. Η θεραπεία με laser διεισδύει ελάχιστα στο δέρμα και δεν αφήνει ουλές. Αυτό είναι και το σημαντικότερο πλεονέκτημά της μεθόδου καθώς και το γεγονός ότι ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει άμεσα στην καθημερινότητά του.

Συχνές ερωτήσεις για τις Ευρυαγγείες Προσώπου

Πώς επηρεάζει η UV ακτινοβολία τις ευρυαγγείες;

H UV ακτινοβολία του ήλιου δεν είναι φιλική προς το κολλαγόνο της επιδερμίδας, το οποίο διαδραματίζει πολύ σημαντικό ρόλο για τα τοιχώματα των αγγείων. Έτσι η έκθεση του προσώπου στον ήλιο είναι κάτι που μπορεί να προκαλέσει ευρυαγγείες. Γι’ αυτό η χρήση αντηλιακού είναι άκρως απαραίτητη σε ευαίσθητα δέρματα.

Πώς πρέπει να περιποιούμαι το πρόσωπό μου όταν έχω ευρυαγγείες;

Χρησιμοποιείτε ειδικά ιατρικά προϊόντα που θα βοηθήσουν στην ενίσχυση της άμυνας του δέρματος. Πλύνετε το πρόσωπό σας με χλιαρό νερό, για να μην αυξήσετε τη ροή του αίματος ή να προκαλέσετε περαιτέρω σπάσιμο των αγγείων. Επίσης είναι σημαντικό να αποφύγετε τις υψηλές θερμοκρασίες (σάουνα, χαμάμ, solarium)  μέχρι να ολοκληρώσετε τη θεραπεία σας.

Τι να περιμένω μετά τη θεραπεία;

Είναι λογικό μετά τη θεραπεία να υπάρχει μία τοπική ερυθρότητα στην περιοχή που εφαρμόστηκε και να έχετε ένα αίσθημα κνησμού, τα οποία υποχωρούν λίγες ώρες μετά το πέρας της θεραπείας. Μπορείτε να εφαρμόσετε άμεσα ειδικό μακιγιάζ ώστε να επιστρέψετε στις δραστηριότητές σας το συντομότερο δυνατόν.

Αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα ή χρειάζεστε επιπλέον πληροφορίες; Κλείστε τώρα ONLINE το ραντεβού σας με τον πλαστικό χειρουργό Σωτήριο Κουτσόγιωργα.

Επικοινωνήστε με τον γιατρό

Θα πρέπει πάντα να λαμβάνετε υπ’ όψιν σας ότι οι πληροφορίες που δίνονται από την ιστοσελίδα μας, δεν είναι εφικτό να καλύψουν και να λύσουν όλες τις απορίες και τα ερωτήματα που μπορεί να προκύψουν. Σε κάθε περίπτωση η προσωπική προσέγγιση και η επίσκεψη στο ιατρείο μας θα ολοκληρώσει την γενική εικόνα και θα σας βοηθήσει στην λήψη τελικών αποφάσεων.

[contact-form-7 id=”9173″]

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH