Αφαίρεση τατουάζ με Laser

Αφαίρεση δερμοστιξίας (τατουάζ) με Laser

Γενικά για την αφαίρεση τατουάζ

Σήμερα όλο και περισσότεροι άνθρωποι προχωρούν σε αφαίρεση τατουάζ για λόγους προσωπικούς, αισθητικούς ή επαγγελματικούς. Έρευνες έχουν δείξει ότι περίπου το 1/5 των νέων που αποκτούν τατουάζ, κάποια στιγμή μελλοντικά στη ζωή τους θα επιλέξουν να το αφαιρέσουν.

Την τελευταία 10ετία  αποτελεσματική και ασφαλής μέθοδος αφαίρεσης τατουάζ θεωρείται  το Q-Switched Laser Αλεξανδρίτη. Οι παλαιότερες τεχνικές αφαίρεσης τατουάζ, όπως η χειρουργική μέθοδος, η τοποθέτηση δερματικών μοσχευμάτων και η δερμοαπόξεση, πλέον δεν εφαρμόζονται καθώς συνοδεύονται από ουλές και άλλες επιπλοκές.

Λίγα λόγια για τη διαδικασία

Η διαδικασία βασίζεται στην παραγωγή υπέρυθρης ακτινοβολίας υψηλής ενέργειας, η οποία προκαλεί την θέρμανση και την διάσπαση των χρωστικών του τατουάζ. Το σημαντικότερο πλεονέκτημα της μεθόδου είναι ότι δεν τραυματίζονται παρακείμενοι ιστοί και το τατουάζ, σε κάποιες περιπτώσεις, εξαφανίζεται μέσω φυσιολογικών διεργασιών του οργανισμού μας. Ουσιαστικά το laser επιταχύνει τους ρυθμούς αλλοίωσης του τατουάζ, το οποίο με το πέρασμα των ετών φθείρεται φυσικά.

Πριν και μετά τη θεραπεία

Πριν από κάθε συνεδρία δεν απαιτείται ιδιαίτερη προετοιμασία, πλην της εφαρμογής μιας αναισθητικής αλοιφής στην περιοχή του τατουάζ για μισή ώρα περίπου, πριν την έναρξη της θεραπείας. Εφόσον κριθεί απαραίτητο, σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να γίνει κάποιο δοκιμαστικό τεστ για να επιλέξουμε την καλύτερη δυνατή ενέργεια.

Μετά τη θεραπεία, υπάρχει συνήθως ένα μικρό οίδημα που υποχωρεί σε 24-48 ώρες (ανάλογα με την ευαισθησία του δέρματος) και πιθανώς τις επόμενες ημέρες να εμφανιστεί μια εσχάρα (κρούστα).

Συστήνουμε 

  • Αρχικά την εφαρμογή αντιβιοτικής αλοιφής στην περιοχή (για 3 ημέρες περίπου) και στην συνέχεια την συχνή χρήση ειδικών ενυδατικών και αναπλαστικών προϊόντων που βοηθούν στην γρηγορότερη αποκατάσταση.
  • Να αποφύγετε την τριβή και την αφαίρεση της εσχάρας με σκοπό να επισπεύσετε την διαδικασία επούλωσης καθώς μπορεί να προκαλέσει υποχρωματισμό στην περιοχή.
  • Είναι πολύ σημαντικό  να αποφύγετε την έκθεση στον ήλιο μέχρι το δέρμα να αποκατασταθεί πλήρως
  • Να αποφύγετε την χρηση πολύ ζεστού νερού την ημέρα της θεραπείας, την εντονη άσκηση καθώς και διαδικασίες με υψηλή θερμοκρασία (σάουνα, χαμάμ, solarium)

Συχνές ερωτήσεις για την αφαίρεση τατουάζ

Πόσες συνεδρίες απαιτούνται για την πλήρη αφαίρεση ενός τατουάζ;

Σε γενικές γραμμές, για ένα ερασιτεχνικό τατουάζ απαιτούνται έως και 5 θεραπείες, ενώ για ένα επαγγελματικό τατουάζ μπορεί να απαιτηθούν περισσότερες. Ο αριθμός των συνεδριών καθορίζεται από το βάθος του τατουάζ, το μελάνι που χρησιμοποιήθηκε, την ανατομική περιοχή, την παλαιότητα αλλά και το χρώμα του τατουάζ. Από την 1η κιόλας συνεδρία, όμως, θα δείτε το χρώμα του τατουάζ να εξασθενεί σημαντικά!

Πόσο συχνά μπορώ να κάνω συνεδρίες;

Οι συνεδρίες πρέπει να πραγματοποιούνται κάθε 45 ημέρες περίπου καθώς αυτό είναι το διάστημα που χρειάζεται ο οργανισμός προκειμένου να απορροφήσει την χρωστική που διασπάται από το laser.

Είναι ασφαλής μέθοδος;

Το Q-Switched Laser Αλεξανδρίτη είναι εγκεκριμένο από τον FDA. Χρησιμοποιείται για όλους τους τύπους τατουάζ και δεν επηρεάζει γειτονικούς δερματικούς ιστούς. Ο ασθενής είναι αναμενόμενο να παρατηρήσει τις πρώτες ημέρες αποχρωματισμό ή ερύθημα γύρω από την περιοχή, αλλά οι συγκεκριμένες παρενέργειες θα φύγουν γρήγορα και το δέρμα θα επουλωθεί πλήρως.

Έχω προσπαθήσει κατά το παρελθόν να αφαιρέσω τατουάζ, αλλά το αποτέλεσμα δεν με ικανοποιεί. Μπορώ να ξαναπροσπαθήσω;

Φυσικά, τατουάζ που δεν έχουν απομακρυνθεί αποτελεσματικά με άλλες μεθόδους μπορούν να ανταποκριθούν άριστα στη θεραπεία με laser.

Αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα ή χρειάζεστε επιπλέον πληροφορίες; Κλείστε τώρα ONLINE το ραντεβού σας με τον πλαστικό χειρουργό Σωτήριο Κουτσόγιωργα.

Επικοινωνήστε με τον γιατρό

Θα πρέπει πάντα να λαμβάνετε υπ’ όψιν σας ότι οι πληροφορίες που δίνονται από την ιστοσελίδα μας, δεν είναι εφικτό να καλύψουν και να λύσουν όλες τις απορίες και τα ερωτήματα που μπορεί να προκύψουν. Σε κάθε περίπτωση η προσωπική προσέγγιση και η επίσκεψη στο ιατρείο μας θα ολοκληρώσει την γενική εικόνα και θα σας βοηθήσει στην λήψη τελικών αποφάσεων.

[contact-form-7 id=”9173″]

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH