Θεραπεία Ραγάδων

Θεραπεία Ραγάδων

Τι είναι οι ραγάδες

Οι ραγάδες αποτελούν ένα σύνηθες αισθητικό πρόβλημα, το οποίο ταλαιπωρεί τον γυναικείο αλλά και τον ανδρικό πληθυσμό. Πρόκειται για ορατές αυλακώσεις οι οποίες έχουν ερυθροϊώδη απόχρωση ή είναι λίγο πιο ανοικτόχρωμες από το χρώμα του δέρματος.

Οι ραγάδες είναι ουσιαστικά ουλές, οι οποίες δημιουργούνται λόγω διαταραχής των ελαστικών ινών του χορίου, που προκαλούνται από απότομη τάση του δέρματος. Πρακτικά οφείλονται στην απουσία στοιβάδων του δέρματος μετά την απότομη συστολή και διαστολή του.

Αίτια – Συμπτώματα

Κατά κύριο λόγο οι ραγάδες προκύπτουν μετά από απότομη αύξηση ύψους στην εφηβεία, σε απότομη αλλαγή βάρους, ενώ σημαντικό ρόλο παίζουν οι ορμονικές αλλαγές που επιφέρουν καταστάσεις, όπως η εγκυμοσύνη και η εφηβεία. Επίσης, ραγάδες παρατηρούνται και κατά την υπερβολική και απότομη αύξηση μυϊκού όγκου, σε συνδυασμό με τη χρήση στεροειδών καθώς και με τη λήψη φαρμάκων π.χ κορτιζόνης. Σε μεγάλο ποσοστό ραγάδες εμφανίζονται και στη διάρκεια της εγκυμοσύνης λόγω της απότομης τάσης του δέρματος. Ορμονικές διαταραχές όπως παθήσεις του θυρεοειδούς, σακχαρώδης διαβήτης,υπερκορτιζολαιμία (π.χ σύνδρομο Cushing), λήψη ορμονικής θεραπείας υποκατάστασης θεωρούνται επίσης υπεύθυνες για την εμφάνιση ραγάδων

Περιοχές εμφάνισης

Οι ραγάδες μπορούν να εμφανιστούν σε οποιοδήποτε σημείο του σώματος, αλλά συνήθως «προτιμούν» περιοχές με μεγάλη συσσώρευση λίπους, όπως είναι η κοιλιά, το στήθος, οι βραχίονες, οι μασχάλες, η πλάτη και τα πόδια και οι γλουτοί.

Θεραπείες κατά των ραγάδων

Η πιό σύγχρονη θεραπεία απαιτεί τον συνδυασμό δύο διαφορετικών Laser. Στην αρχική φάση που οι ραγάδες είναι κόκκινες επιλέγουμε το V-Beam laser χρωστικής που στοχεύει στην υπεραιμάτωση της περιοχής, και σε συνδυασμό με τοπική εφαρμογή ιατρικών προϊόντων με βιταμίνη Α,  μπορούμε να πετύχουμε εξάλειψη ή αποχρωματισμό των ραγάδων.

Σε δεύτερο χρόνο, όταν οι ραγάδες έχουν αποχρωματιστεί ή είναι ήδη λευκές χρησιμοποιούμε το laser Fraxel Restore®  που διεγείρει τους ινοβλάστες να παράγουν κολλαγόνο και ελαστίνη στην περιοχή και προωθούν την ταχύτερη και οριστική επούλωση των ραγάδων από τον ίδιο τον οργανισμό.

Ένας άλλος τρόπος αντιμετώπισης των ραγάδων είναι με ειδικές συσκευές  microneedling (όπως Roller, Dermapen®) σε συνδυασμό με ειδικά ιατροφαρμακευτικά σκευάσματα. Με τη συγκεκριμένη διαδικασία οι ραγάδες θα συρρικνωθούν και θα δημιουργηθεί μια πιο υγιής και λαμπερή επιδερμίδα.

Συχνές ερωτήσεις για την αντιμετώπιση των ραγάδων

Είναι επώδυνες οι θεραπείες κατά των ραγάδων;

Η διαδικασία με το laser V-Beam  είναι σχεδόν ανώδυνη, καθώς ειδικός  μηχανισμός ψύχει τοπικά το σημείο πριν πέσει η ακτίνα του laser.

Για τις θεραπείες με το laser Fraxel Restore® καθώς και το microneedling , πριν την διαδικασία εφαρμόζουμε αναισθητική κρέμα ώστε να μειώσουμε στο ελάχιστο  τυχόν ενοχλήσεις.

Είμαι έγκυος. Μπορώ να κάνω θεραπεία;

Παρόλο που οι σύγχρονες θεραπείες με laser είναι απολύτως ασφαλείς, καλό θα ήταν να μην βάζετε εσάς και το μωρό σας σε αυτή τη διαδικασία.

Πόσες συνεδρίες θα χρειαστούν για ένα άριστο αποτέλεσμα;

Όσο πιο “νέα” είναι η ραγάδα στο σώμα μας (ερυθρό χρώμα) τόσο πιο εύκολα θεραπεύεται. Σε γενικές γραμμές χρειάζονται περίπου 4 με 6 συνεδρίες για να εξαφανιστούν εντελώς. Αν οι ραγάδες έχουν ανοιχτόχρωμο ροζ και λευκό χρώμα, τότε απαιτείται περισσότερος χρόνος αποθεραπείας.

Εμφανίζονται ραγάδες στους άνδρες;

Οι ραγάδες εμφανίζονται και σε άνδρες, ειδικά μετά από απότομες αυξομειώσεις βάρους. Η αντιμετώπιση των ραγάδων στους άνδρες, μερικές φορές, είναι πιο εύκολη απ’ ότι στις γυναίκες!

Αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα ή χρειάζεστε επιπλέον πληροφορίες; Κλείστε τώρα ONLINE το ραντεβού σας με τον πλαστικό χειρουργό Σωτήριο Κουτσόγιωργα.

Επικοινωνήστε με τον γιατρό

Θα πρέπει πάντα να λαμβάνετε υπ’ όψιν σας ότι οι πληροφορίες που δίνονται από την ιστοσελίδα μας, δεν είναι εφικτό να καλύψουν και να λύσουν όλες τις απορίες και τα ερωτήματα που μπορεί να προκύψουν. Σε κάθε περίπτωση η προσωπική προσέγγιση και η επίσκεψη στο ιατρείο μας θα ολοκληρώσει την γενική εικόνα και θα σας βοηθήσει στην λήψη τελικών αποφάσεων.

[contact-form-7 id=”9173″]

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH