Βιογραφικό

Δρ. Σωτήρης Κουτσόγιωργας -Couchell M.D. Ph.D.
ΠΛΑΣΤΙΚΟΣ & ΕΠΑΝΟΡΘΩΤΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

Γεννήθηκε στις Καρυές- Λακωνίας και τελείωσε το Λύκειο στην Τρίπολη.

Μετά την θητεία του στην Ελληνική Αεροπορία έφυγε για τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής

Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή από το Πανεπιστήμιο του Τέξας Southwestern Medical school σε συνδυασμό με την Ιατρική σχολή Αθηνών το 1979. Ακολούθως ολοκλήρωσε την ειδικότητα της γενικής χειρουργικής στο Πανεπιστήμιο Columbia της Νέας Υόρκης το 1983 και απέκτησε την πιστοποίηση της Αμερικάνικης Εταιρείας Χειρουργικής (American Board of Surgery).

Ο κος Κουτσόγιωργας άρχισε την εκπαίδευσή του στην Πλαστική Χειρουργική στο Πανεπιστήμιο Tulane της Νέας Ορλεάνης και το 1985 απέκτησε τον τίτλο του Πλαστικού Χειρουργού. Την ίδια χρονιά ολοκλήρωσε και την εκπαίδευσή του στην μικροχειρουργική.

Παρέμεινε στο Πανεπιστήμιο Tulane της Νέας Ορλεάνης σαν επίκουρος καθηγητής και το 1988 επέστρεψε οριστικά στην Ελλάδα.

Το 1988 ξεκίνησε τη συνεργασία του ως συνεργάτης Πλαστικός Χειρουργός στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών και το 1990 έγινε Διευθυντής της κλινικής Πλαστικής Χειρουργικής.

Το 2000 δημιούργησε την Κλινική Πλαστικής & Επανορθωτικής Χειρουργικής στο νεοσύστατο νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν» και συνεργάστηκε για 5 χρόνια ως Διευθυντής της κλινικής.

Από το 2005 μέχρι σήμερα είναι διευθυντής Πλαστικής & Επανοθρωτικής Κλινικής του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών.

Είναι από τους λίγους έλληνες Πλαστικούς χειρουργούς που έχει πιστοποίηση από το Αμερικάνικο Συμβούλιο Πλαστικής Χειρουργικής (American Board of Plastic Surgery). Είναι μέλος της Αμερικάνικης εταιρειάς Πλαστικής Χειρουργικής (American Society of Plastic Surgery) καθώς και της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής & Επανορθωτικής Χειρουργικής.

Στη διάρκεια της σταδιοδρομίας του έχει πραγματοποιήσει χιλιάδες αισθητικές και επανορθωτικές επεμβάσεις σε ασθενείς από την Ελλάδα και το Εξωτερικό.

Είναι συντάκτης και ακαδημαϊκός σύμβουλος του διεθνούς περιοδικού «Aesthetic Plastic Surgery”.

Έχει συμμετοχές σε πολυάριθμα παγκόσμια συνέδρια, κυρίως στην Αμερική και έχει κάνει επιστημονικές δημοσιεύσεις σε έγκυρα και αναγνωρισμένα περιοδικά της ειδικότητας του.

Στον ελεύθερο χρόνο του, ασχολείται με την αμπελουργία και την οινοποιία.

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH