Καθαρισμός Προσώπου

Ιατρικός Καθαρισμός – Ανάπλαση – Ενυδάτωση – Ιατρική απολέπιση (peeling) Προσώπου

Τι είναι ο καθαρισμός προσώπου

Γνωρίζετε πως όσο σωστά επιλεγμένα κι αν είναι τα προϊόντα περιποίησης στο σπίτι, δεν μπορούν να είναι αποτελεσματικά αν υπάρχει περίσσεια σμίγματος και οι πόροι είναι φραγμένοι?

Ο καθαρισμός προσώπου αποτελεί το Α και το Ω της υγιούς επιδερμίδας. Αν θέλετε να διατηρείτε το δέρμα σας καθαρό και λαμπερό, τότε υιοθετήστε τουλάχιστον μία φορά τον χρόνο τον καθαρισμό προσώπου.

Πρόκειται για την πιο κλασική θεραπεία αισθητικής που πλέον γίνεται με ακόμα πιο εξελιγμένες μεθόδους και τεχνολογικά προηγμένα μηχανήματα που συμβάλουν στην καλύτερη διάνοιξη των πόρων με λιγότερη πίεση και αποφυγή τραυματισμών.

Για να στεφθεί με επιτυχία η μέθοδος αυτή απαιτείται σωστή προετοιμασία του δέρματος, εμπειρία για τη σωστή εφαρμογή πίεσης κατά την διάνοιξη των πόρων, φροντίδα της επιδερμίδας μετά την θεραπεία και φυσικά το προσωπικό που την εφαρμόζει να ακολουθεί όλους τους κανόνες υγιεινής.

Ουσιαστικά ο καθαρισμός προσώπου στοχεύει στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων και την αφαίρεση του σμίγματος από τους πόρους του δέρματος με σκοπό να διατηρήσει την επιδερμίδα υγιή και να την βοηθήσει να αναπνεύσει.

Πότε εφαρμόζεται

Γενικά ο καθαρισμός προσώπου θα πρέπει να είναι καθημερινή ρουτίνα (πρωί και βράδυ) για το σπίτι με ειδικά και δερματολογικά ελεγμένα προϊόντα. Ο επαγγελματικός καθαρισμός σε δέρματα που δεν έχουν ιδιαίτερο πρόβλημα μπορεί να εφαρμόζεται 1 έως 2 φορές τον χρόνο. Ο καθαρισμός προσώπου επιβάλλεται  σε άτομα με αυξημένη λιπαρότητα στο δέρμα, με τάση για ακμή ή  ενεργή ακμή, και γίνεται 3-4 φορές τον χρόνο ή και συχνότερα σε ιδιαίτερα προβληματικές περιπτώσεις.

Το αποτέλεσμα από τον καθαρισμό προσώπου είναι η διατήρηση της υγείας της επιδερμίδας και της καλής λειτουργίας της.

Θεραπεία  απολέπισης (Peeling)  προσώπου

Με την πάροδο του χρόνου, το δέρμα μας ταλαιπωρείται από εξωγενείς παράγοντες, όπως η ηλιακή ακτινοβολία  και οι ατμοσφαιρικοί ρύποι, καθώς επίσης και από επιβλαβείς συνήθειες όπως το κάπνισμα, η κατανάλωση αλκοόλ, η κακή διατροφή κ.ά. Αυτοί οι παράγοντες, σε συνδυασμό με το έντονο στρες της σύγχρονης ζωής και την ηλικία, οδηγούν σε επιβράδυνση της ανάπλασης του δέρματος και της ανανέωσης των κυττάρων.

Τα «παλιά» κύτταρα στοιβάζονται στην επιφάνεια του δέρματος εμποδίζοντας τα νέα να έρθουν στην επιφάνεια. Έτσι, το δέρμα μας αποκτά θαμπή όψη, χάνει την ελαστικότητά του και εμφανίζονται αρκετοί ανοιχτοί ή κλειστοί πόροι. Τη λύση σε αυτά τα προβλήματα δίνει η ιατρική θεραπεία απολέπισης (Peeling).

To Χημικό Peeling είναι μια ιατρική μέθοδος βαθιάς απολέπισης που αποτελεί ιδανική θεραπεία για το φωτογηρασμένο, αφυδατωμένο δέρμα, τις μελαγχρωματικές κηλίδες, τις πανάδες και την ακμή. Μετά την θεραπεία το δέρμα γίνεται πιο λαμπερό, οι δυσχρωμίες μειώνονται, οι λεπτές ρυτίδες και οι ουλές βελτιώνονται.

Για την θεραπεία, χρησιμοποιείται χημικό διάλυμα που προκαλεί ελεγχόμενη απολέπιση της επιφάνειας του δέρματος προκειμένου να ενεργοποιήσει τον μηχανισμό αναγέννησης της επιδερμίδας.

Λίγα λόγια για τη διαδικασία της ενυδάτωσης

Η ενυδάτωση είναι πολύ βασική θεραπεία για την ενίσχυση του λιπιδικού φραγμού του δέρματος και την βελτίωση της υφής του προσώπου. Ένα ενυδατωμένο πρόσωπο είναι σαφώς πιο λαμπερό και σφριγηλό και  λιγότερο ευάλωτο στους περιβαλλοντικούς παράγοντες.  Είναι απαραίτητη θεραπεία για άτομα με ορμονικές διαταραχές (π.χ υπερλειτουργία ή υπολειτουργία θυρεοειδούς, μείωση οιστρογόνων κ.α), διαβήτη κ.ά.

Τα στάδια για την θεραπεία είναι αρχικά ο καθαρισμός της επιδερμίδας με ειδικό προϊόν, και στην συνέχεια η απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων. Η απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων μπορεί να γίνει με χημικό διάλυμα ή με ειδική συσκευή με ατομική κεφαλή για κάθε ασθενή. Στην συνέχεια εφαρμόζεται το κατάλληλο προϊόν και με την χρήση τεχνολογικά προηγμένου μηχανήματος επιτυγχάνεται η καλύτερη διείσδυσή του. Τέλος εφαρμόζεται η μάσκα ενυδάτωσης & ανάπλασης για καλύτερα αποτελέσματα.

Με ποιες μεθόδους συνδυάζεται

Η ενυδάτωση μπορεί να συνδυαστεί με πολλές θεραπείες, ανάμεσα στις οποίες είναι οι θεραπείες αντιγήρανσης. Σαφώς αποτελεί θαυμάσια επιλογή σαν τελευταία θεραπεία μετά από ένα ενισχυμένο peeling ή μετά θεραπεία αντιγήρανσης και σύσφιξης με laser.

Συχνές ερωτήσεις για τις θεραπείες καθαρισμού – απολέπισης – ανάπλασης

Κάθε πότε πρέπει να κάνω καθαρισμό στο πρόσωπο;

Ο καθαρισμός προσώπου συνιστάται μια φορά τον χρόνο. Παρ’ όλα αυτά η επιδερμίδα σας είναι αυτή που μπορεί να σας υποδείξει πότε χρειάζεται να κάνετε επαγγελματικό καθαρισμό. Αν αισθάνεστε «βαρύ» το μακιγιάζ σας, σας τραβάει το πρόσωπό σας και τα μαύρα στίγματα έχουν κάνει για τα καλά την εμφάνισή τους, ο καθαρισμός μαζί με μία θεραπεία ανάπλασης είναι μία πολύ καλή επιλογή.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της απολέπισης  (peeling);

Η απολέπιση είναι μία ειδική τεχνική που μπορεί να κάνει αποφολίδωση στην επιδερμίδα και να βελτιώσει τόσο την υφή όσο και τον χρωματικό τόνο. Μπορεί να γίνει με μηχανικό ή με χημικό τρόπο  . Ανάλογα με την βλάβη και τον φωτότυπο του δέρματος θα επιλέξουμε  ποια θεραπεία  απολέπισης σας ταιριάζει.

Ποιες θεραπείες μπορούν να γίνονται και τους καλοκαιρινούς μήνες?

Οι ανάγκες του δέρματός μας ποικίλουν ανάλογα με την εποχή, τις καιρικές συνθήκες, την ηλιοφάνεια κ.α.

Οι θεραπείες ανάπλασης, ενυδάτωσης, αντιοξείδωσης και ο ιατρικός καθαρισμός γίνονται καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Την άνοιξη είναι σημαντικό να αποκαταστήσουμε το δέρμα από τις έντονες θεραπείες του χειμώνα και να το προετοιμάσουμε για την έκθεση στον ήλιο.

Το καλοκαίρι λόγω αυξημένης εφίδρωσης και έκθεσης στον ήλιο, το δέρμα έχει απώλεια υγρασίας, στις περισσότερες περιπτώσεις η λιπαρότητα αυξάνεται και είναι απαραίτητο να ενισχύουμε το δέρμα με τις κατάλληλες θεραπείες.

Το φθινόπωρο αποκαθιστούμε  τις πιθανές  βλάβες που προκλήθηκαν από την έκθεση στον ήλιο και προετοιμάζουμε το δέρμα για τις θεραπείες του χειμώνα.

Το χειμώνα τέλος επιλέγουμε πιο δραστικές θεραπείες (π.χ ιατρική απολέπιση, θεραπείες με IPL και Laser) στοχεύοντας στην αναδόμηση, την κυτταρογένεση και την σύσφιξη.

Γενικές πληροφορίες και οδηγίες.

  • Πριν την οποιαδήποτε θεραπεία είναι απαραίτητη η λήψη δερματολογικού ιστορικού και σε κάποιες περιπτώσεις  η ανάλυση δέρματος  με ειδικό μηχάνημα για την σωστή προσέγγιση και εξατομίκευση των θεραπειών.
  • Γενικά οι θεραπείες προσώπου που περιγράφονται πιο πάνω είναι απόλυτα ασφαλείς και ενδεδειγμένες για κάθε έφηβο και ενήλικα.
  • Για τα άτομα που επιλέγουν συγκεκριμένη διατροφή (vegan ή vegetarian)  οι θεραπείες εξειδικεύονται σύμφωνα με τις ανάγκες τους.

Αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα ή χρειάζεστε επιπλέον πληροφορίες; Κλείστε τώρα ONLINE το ραντεβού σας με τον πλαστικό χειρουργό Σωτήριο Κουτσόγιωργα.

Επικοινωνήστε με τον γιατρό

Θα πρέπει πάντα να λαμβάνετε υπ’ όψιν σας ότι οι πληροφορίες που δίνονται από την ιστοσελίδα μας, δεν είναι εφικτό να καλύψουν και να λύσουν όλες τις απορίες και τα ερωτήματα που μπορεί να προκύψουν. Σε κάθε περίπτωση η προσωπική προσέγγιση και η επίσκεψη στο ιατρείο μας θα ολοκληρώσει την γενική εικόνα και θα σας βοηθήσει στην λήψη τελικών αποφάσεων.

[contact-form-7 id=”9173″]

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH