Αποτρίχωση Γυναικών

Γυναικεία Αποτρίχωση

Κάθε γυναίκα επιθυμεί να βρει οριστικούς τρόπους απαλλαγής από την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα. Κάποιες γυναίκες επιλέγουν το κλασικό ξυράφι, άλλες κάνουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα αποτρίχωση με κερί, ενώ όλο και περισσότερες γυναίκες πια έχουν καταφύγει στην λύση laser.

H αποτρίχωση με laser μπορεί να γίνει σε οποιοδήποτε σημείο του σώματος και του προσώπου υπάρχει ανεπιθύμητη τριχοφυϊα.

Αν επιθυμείτε μόνιμη λύση αποτρίχωσης τότε το laser Alexandrite μπορεί να σας δώσει αυτό ακριβώς που χρειάζεστε. Πρόκειται για τη μέθοδο που προσφέρει πραγματικά αποτελέσματα, αφού στοχεύει στην ρίζα της τρίχας, καταστρέφοντας την τρίχα που βρίσκεται σε αναγενή φάση και αποδυναμώνοντας τις τρίχες που βρίσκονται στην μεσογενή ή τελογενή φάση ανάπτυξης.

Το laser Αlexandrite εκπέμπει υπέρυθρη ακτινοβολία σε συγκεκριμένο μήκος κύματος που απορροφάται από την μελανίνη της τρίχας, αφήνοντας ανεπηρέαστους τους γύρω ιστούς. Έτσι η αποτρίχωση με laser είναι ασφαλής, αποτελεσματική και ανώδυνη!

Όσο πιο σκούρο είναι το χρώμα της τρίχας και ανοικτόχρωμο το δέρμα τόσο καλύτερα είναι τα αποτελέσματα!

Πριν την αποτρίχωση laser θα πρέπει να έχετε ξυριστεί (σε όλη την επιφάνεια που επιθυμείτε να αφαιρεθεί η τριχοφυία)  2 μέρες πριν, ώστε η περιοχή να είναι καθαρή. Πριν την αποτρίχωση ενδέχεται να εφαρμοστεί αναισθητική κρέμα, ώστε η συνεδρία να είναι απόλυτα ανεκτή, ενώ στο τέλος στο σημείο θα εφαρμοστεί ενυδατική κρέμα προς αποφυγή οποιουδήποτε ερεθισμού.

Πώς περιορίζεται ο πόνος;

Το μηχάνημα φέρει ενσωματωμένους μηχανισμούς ψύξης για να είναι η διαδικασία απολύτως ανεκτή και εύκολη. Ο πόνος είναι ανεκτός και διαφέρει ανάλογα με το χρώμα της επιδερμίδας και την ποσότητα της τριχοφυΐας. Ενδέχεται να υπάρχει είναι στιγμιαίο αίσθημα καύσου το οποίο υποχωρεί άμεσα. Ο πόνος μειώνεται όσο συνεχίζουν οι συνεδρίες.

Λίγα λόγια για τις μεθόδους αποτρίχωσης

Συνοπτικά  αναφέρουμε τις μεθόδους που επιλέγουν οι γυναίκες παγκοσμίως για την απαλλαγή τους από την τριχοφυΐα σε κάθε μέρος του σώματος και του προσώπου με το Laser να κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος.

Ξυραφάκι: Ο πιο οικονομικός και γρήγορος τρόπος που χρειάζεται συχνή επανάληψη και κάνει τις τρίχες πιο τραχιές.

Ηλεκτρική μηχανή: Χρειάζεται επανάληψη ανά δύο εβδομάδες.

Κερί: Οι τρίχες αφαιρούνται ριζικά και η επανάληψη της αποτρίχωσης με κερί μπορεί να γίνεται ανά 1 μήνα. Είναι επώδυνη και μπορεί να προκαλέσει ερεθισμούς και θυλακίτιδα ενώ η τρίχα θα πρέπει να είναι μακριά ώστε να αφαιρεθεί σωστά.

Αποτρίχωση laser: Σχετικά ανώδυνη μέθοδος, η οποία εγγυάται ότι μετά από συγκεκριμένο αριθμό συνεδριών (που εξαρτάται από την περιοχή καθώς και το χρώμα του δέρματος και της τρίχας)  θα απαλλαγείτε από την τριχοφυΐα. Επίσης αποτελεί θεραπεία για την θυλακίτιδα.

Γιατί το Laser θεωρείται η πιο αποτελεσματική μέθοδος

Η αποτρίχωση laser είναι ιδανική και κατάλληλη για κάθε τύπο δέρματος αλλά και απόχρωση τρίχας. Τα αποτελέσματα είναι πολύ καλά ακόμα και στις περιοχές που παρουσιάζουν επίμονη τριχοφυΐα και είναι ορμονοεξαρτώμενες. Το laser έχει αποτέλεσμα ακόμα και στην περίοδο της εμμηνόπαυσης, όπου υπάρχουν περιοχές με αρκετά ισχνή τρίχα. Επίσης το laser μπορεί να εφαρμοστεί όλους τους μήνες του χρόνου, χωρίς να υπάρχει κανένα πρόβλημα, αρκεί τους καλοκαιρινούς μήνες να μην εκτίθεστε στον ήλιο.

Συχνές ερωτήσεις

Από τι εξαρτάται ο αριθμός των συνεδριών;

Κατ’αρχάς ο αριθμός συνεδριών εξαρτάται από την περιοχή του σώματος ή του προσώπου. Εξαρτάται επίσης από το πάχος και το χρώμα της τρίχας καθώς και το χρώμα της επιδερμίδας. Τέλος σημαντικό ρόλο παίζει η  επιλογή του κατάλληλου  Laser, καθώς και η επιλογή των σωστών παραμέτρων.

Αφ’ενός, η εμπειρία 25 χρόνων (από το 1995) μας επιτρέπει την σωστή επιλογή παραμέτρων, και αφ’ετέρου η χρήση Laser τελευταίας τεχνολογίας μας δίνει δυνατότητα για μέγιστα αποτελέσματα με τις λιγότερες δυνατόν συνεδρίες.

Τα αποτελέσματα φαίνονται από την 1η συνεδρία, ωστόσο απαιτούνται 8 συνεδρίες κατά μέσο όρο, για να δείτε τα τελικά αποτελέσματα, με μεσοδιάστημα 45 ημερών έως δύο μηνών.

Τι γίνεται με τις ορμονοεξαρτώμενες περιοχές;

Υπάρχουν περιοχές που κανονικά δεν θα έπρεπε να υπάρχει έντονη τριχοφυία (πρόσωπο, στήθος, κοιλιά) αλλά λόγω ορμονικών διαταραχών (πολυκυστικές ωοθήκες, αυξημένη τεστοστερόνη κ.λ.π) εμφανίζεται ανεπιθύμητη τριχοφυία. Η καταπολέμησή της απαιτεί περισσότερες συνεδρίες από τις περιοχές που δεν είναι ορμονοεξαρτώμενες . Μερικές φορές απαιτείται  παράλληλη φαρμακευτική αγωγή για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα με το laser.

Έχει παρενέργειες η αποτρίχωση laser;

Οι παρενέργειες είναι ελάχιστες και συμβαίνουν σε ένα ελάχιστο ποσοστό, περιλαμβάνοντας συνήθως κοκκινίλες και ερεθισμούς.

Αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα ή χρειάζεστε επιπλέον πληροφορίες; Κλείστε τώρα ONLINE το ραντεβού σας με τον πλαστικό χειρουργό Σωτήριο Κουτσόγιωργα.

Επικοινωνήστε με τον γιατρό

Θα πρέπει πάντα να λαμβάνετε υπ’ όψιν σας ότι οι πληροφορίες που δίνονται από την ιστοσελίδα μας, δεν είναι εφικτό να καλύψουν και να λύσουν όλες τις απορίες και τα ερωτήματα που μπορεί να προκύψουν. Σε κάθε περίπτωση η προσωπική προσέγγιση και η επίσκεψη στο ιατρείο μας θα ολοκληρώσει την γενική εικόνα και θα σας βοηθήσει στην λήψη τελικών αποφάσεων.

[contact-form-7 id=”9173″]

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH