Μεταμόσχευση Μαλλιών

Η τριχόπτωση οφείλεται κυρίως  σε   ορμονικές αλλαγές, κληρονομικότητα,  γήρανση αλλά και σε κάποιες παθήσεις. Απώλεια μαλλιών μπορεί επίσης να προκληθεί από εγκαύματα ή τραύματα, οπότε και η χειρουργική επέμβαση αντικατάστασης μαλλιών θεωρείται ως επανορθωτική θεραπεία.

Έρευνες δείχνουν ότι μία στις πέντε γυναίκες θα παρουσιάσει κάποιο βαθμό τριχόπτωσης που συνήθως προκαλείται από  κάποια ασθένεια, τις ορμονικές αλλαγές μετά την εμμηνόπαυση ή τη γήρανση. Οι γυναίκες τείνουν να αντιμετωπίζουν μια μικρή λέπτυνση σε όλο το τριχωτό της κεφαλής, αντί να έχουν απώλεια σε μεγάλη έκταση, όπως συμβαίνει στους άνδρες.

Οι καλύτεροι υποψήφιοι για αντικατάσταση μαλλιών

Η χειρουργική επέμβαση αντικατάστασης μαλλιών μπορεί να βελτιώσει την εμφάνισή σας και την αυτοπεποίθησή σας. Πριν αποφασίσετε να υποβληθείτε στην επέμβαση, σκεφτείτε προσεκτικά τις προσδοκίες σας και συζητήστε τις με τον χειρουργό σας.

Είναι σημαντικό να γίνει κατανοητό ότι όλες οι τεχνικές αντικατάστασης μαλλιών χρησιμοποιούν τα υπάρχοντα μαλλιά σας.

Οι υποψήφιοι  πρέπει να έχουν υγιή ανάπτυξη των μαλλιών στο πίσω μέρος και στα πλάγια του κεφαλιού ώστε να χρησιμεύσουν ως  “δότριες” περιοχές .  Μερικές φορές, χρησιμοποιούνται δύο ή περισσότερες τεχνικές για να επιτευχθούν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι υπάρχουν όρια στο τι μπορεί να επιτευχθεί. Ένα άτομο με πολύ λίγα μαλλιά ίσως να μην θεωρηθεί κατάλληλος υποψήφιος για  χειρουργική επέμβαση μεταμόσχευσης μαλλιών.

Ανάρρωση μετά τη χειρουργική επέμβαση αντικατάστασης μαλλιών και ιατρική παρακολούθηση

Το πώς θα αισθάνεστε μετά την επέμβαση, εξαρτάται από την έκταση και την πολυπλοκότητα της διαδικασίας.

Θα σας δοθούν συγκεκριμένες οδηγίες σχετικά με την περιποίηση της περιοχής μετά τη διαδικασία.

Επειδή η έντονη άσκηση αυξάνει τη ροή του αίματος στο τριχωτό της κεφαλής και μπορεί να προκαλέσει αιμορραγία στα μοσχεύματα ή στις τομές, συστήνεται η αποφυγή της έντονης άσκησης και των σπορ για το αρχικό διάστημα.  Είναι σημαντικό να ακολουθήσετε προσεκτικά κάθε συμβουλή που λαμβάνετε στις επισκέψεις παρακολούθησης.

Θυμηθείτε ότι η πτώση των νέων τριχών περίπου 6 εβδομάδες μετά την επέμβαση  είναι φυσιολογικό και σχεδόν πάντα προσωρινό. Αφού πέσουν οι τρίχες, θα χρειαστούν  πέντε έως έξι εβδομάδες πριν να αρχίσει ξανά η ανάπτυξη των μαλλιών.

Τι να περιμένετε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσής σας?

Η χειρουργική επέμβαση αντικατάστασης μαλλιών είναι μία εξατομικευμένη θεραπεία.

Στην πρώτη σας επίσκεψη,  θα αξιολογηθεί η ανάπτυξη των μαλλιών και η απώλεια που υπάρχει, θα εξετάσει το οικογενειακό σας ιστορικό τριχόπτωσης και εάν είχατε οποιαδήποτε προηγούμενη χειρουργική επέμβαση αντικατάστασης μαλλιών. Ο χειρουργός σας θα ζητήσει επίσης πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο ζωής σας  και θα συζητήσετε τις προσδοκίες και τους στόχους σας για  τη χειρουργική επέμβαση.

Δρ Σωτήρης Κουτσόγιωργας

Θα πρέπει πάντα να λαμβάνετε υπ’ όψιν σας ότι οι πληροφορίες που δίνονται από την ιστοσελίδα μας, δεν είναι εφικτό να καλύψουν και να λύσουν όλες τις απορίες και τα ερωτήματα που μπορεί να προκύψουν. Σε κάθε περίπτωση η προσωπική προσέγγιση και η επίσκεψη στο ιατρείο μας θα ολοκληρώσει την γενική εικόνα και θα σας βοηθήσει στην λήψη τελικών αποφάσεων.

[contact-form-7 id=”9173″]

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH