Μικροχειρουργική

Eπανορθωτική
Μικροχειρουργική

Η Επανορθωτική Μικροχειρουργική είναι ένα χειρουργικό πεδίο, όπου με την χρήση εξειδικευμένων μικροσκοπίων και εργαλείων ακριβείας  εκτελούνται περίπλοκες εργασίες σε μικροσκοπικές δομές (αγγεία & νεύρα). Αξιοποιώντας την μεγέθυνση του μικροσκοπίου (έως πενήντα φορές σε σχέση με τον γυμνό οφθαλμό)  και με την χρήση ραμμάτων που είναι λεπτότερα από μια τρίχα, ο πλαστικός χειρουργός  είναι σε θέση να επανορθώσει και να συρράψει αιμοφόρα αγγεία και  νεύρα με διάμετρο μικρότερη από 1 χιλιοστό.

Έτσι σε περιπτώσεις τραυματισμών, αφαίρεσης όγκων δέρματος (καλοήθεις ή κακοήθεις), ακρωτηριασμούς ή σε  εγκαύματα μεγάλης έκτασης με την βοήθεια της μικροχειρουργικής μπορούμε να  καλύψουμε τα ελλείμματα των ιστών (μυών & δέρματος) που προκύπτουν,  με την μεταφορά κρημνών (μυικών, δερματικών ή μυοδερματικών) από άλλο σημείο του σώματος του ασθενούς, με τα αγγεία και τα νεύρα τους και να τα τοποθετήσουμε  στην πάσχουσα περιοχή.

Δρ Σωτήρης Κουτσόγιωργας

Θα πρέπει πάντα να λαμβάνετε υπ’ όψιν σας ότι οι πληροφορίες που δίνονται από την ιστοσελίδα μας, δεν είναι εφικτό να καλύψουν και να λύσουν όλες τις απορίες και τα ερωτήματα που μπορεί να προκύψουν. Σε κάθε περίπτωση η προσωπική προσέγγιση και η επίσκεψη στο ιατρείο μας θα ολοκληρώσει την γενική εικόνα και θα σας βοηθήσει στην λήψη τελικών αποφάσεων.

[contact-form-7 id=”9173″]

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH