Υαλουρονικό Οξύ

Λίγα λόγια για το υαλουρονικό οξύ

Το υαλουρονικο οξύ είναι μια υδρόφιλη πρωτεΐνη και σαν φυσικό συστατικό του ανθρώπινου δέρματος, έχει την ιδιότητα να συγκρατεί νερό στο δέρμα (μέχρι 1000 φορές το βάρος του), με αποτέλεσμα να  προσδίδει σφριγηλότητα, ενυδάτωση, όγκο και φυσική ελαστικότητα.

Με την πάροδο του χρόνου η παραγωγή υαλουρονικού οξέως μειώνεται. Το κενό αυτό έρχεται να καλύψει το ενέσιμο υαλουρονικό οξύ, θεραπεία που σήμερα χρησιμοποιείται -περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη- για την αποκατάσταση των ρυτίδων, την αύξηση των χειλιών και την αποκατάσταση του όγκου στο πρόσωπο. Αφομοιώνεται φυσιολογικά από τον οργανισμό μας και είναι απόλυτα φυσικό και ασφαλές.

Περιοχές εφαρμογής

Το υαλουρονικό οξύ  μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολύ επιφανειακές ρυτίδες (γύρω από τα μάτια ή το στόμα), σε πιο βαθιές ρυτίδες (ρινοπαρειακές, γωνία του στόματος, μεσόφρυο), καθώς και για τη βελτίωση του περιγράμματος του προσώπου (ζυγωματικά, παρειές).

Σε περιοχές που εμφανίζουν τα μεγαλύτερα σημάδια γήρανσης, όπως ο λαιμός, τα μάγουλα και τα μάτια χορηγείται ειδική μορφή υαλουρονικού, γνωστή ως skin booster, η οποία έχει τριπλή δράση: Ενυδατώνει το δέρμα, μειώνει τη χαλάρωση και διεγείρει την φυσική παραγωγή υαλουρονικού οξέος από τον οργανισμό, για μεγαλύτερη διάρκεια των αποτελεσμάτων.

Πριν και κατά τη διάρκεια της θεραπείας

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΙΝ:

 • Εάν στην περιοχή, όπου πρόκειται να γίνει η εμφύτευση, οι πόροι είναι διασταλμένοι, προτείνουμε να προετοιμάσετε το δέρμα εφαρμόζοντας  ειδικά προϊόντα (λοσιόν, μάσκα προσώπου και ένα σκεύασμα βασισμένο στη βιταμίνη Α και ΑΗΑ).
 • Αποφύγετε την λήψη ασπιρίνης ή σκευασμάτων που επηρεάζουν την πηκτικότητα του αίματος, μέσα στο διάστημα τριών ημερών πριν την θεραπεία.
 • Αποφύγετε την λήψη αντιφλεγμονώδους αγωγής, μέσα στο διάστημα των τριών ημερών πριν την θεραπεία
 • Αποφύγετε την κατανάλωση αλκοόλ πριν την θεραπεία.
 • Στην περίπτωση που η εμφύτευση πρόκειται να γίνει στην περιστοματική περιοχή και υπάρχει ιατρικό ιστορικό επιχείλιου έρπη , προτείνεται η χορήγηση αντιικής αγωγής προληπτικά, καθώς  ο τραυματισμός του δέρματος από τη βελόνα μπορεί να ενεργοποιήσει τον ιό.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΜΕΤΑ:

Μετά τη θεραπεία θα πρέπει να αποφεύγετε:

 • Την έκθεση σε έντονη ηλιακή ακτινοβολία για τις πρώτες ημέρες.
 • Την κατανάλωση αλκοόλ για την πρώτη ημέρα.
 • Την υπερβολική ζέστη (σάουνα, χαμάμ, solarium, κλπ.) για μερικές ημέρες.
 • Τις έντονες εκφράσεις / συσπάσεις του προσώπου (π.χ. μάσηση σκληρών τροφών), για την πρώτη μέρα.

Πριν τη θεραπεία ενέσιμου υαλουρονικού οξέος, χρησιμοποιείται ειδική αναισθητική κρέμα για 30 λεπτά ή (σπάνια) πραγματοποιείται τοπική αναισθησία στην περιοχή των χειλιών.

Κατά τη διάρκεια της θεραπείας και αμέσως μετά τη χρήση της αναισθητικής κρέμας, το υαλουρονικό οξύ εισάγεται κάτω από το δέρμα με πολύ λεπτή βελόνα. Η διαδικασία διαρκεί περίπου 20 λεπτά και η ασθενής μπορεί να επιστρέψει στις συνηθισμένες δραστηριότητές της αμέσως μετά τη θεραπεία.

Μετά τη θεραπεία

Σε σπάνιες περιπτώσεις μετά τη θεραπεία μπορεί να εμφανιστούν μικρές μελανιές και οιδήματα, τα οποία υποχωρούν σε 24 έως 48 ώρες.

Πλεονεκτήματα μεθόδου

Η θεραπεία με υαλουρονικό οξύ, μπορεί να προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα, ανάμεσα στα οποία είναι:

 • εξομάλυνση των στατικών ρυτίδων έκφρασης
 • βελτίωση του τόνου της επιδερμίδας
 • αναζωογόνηση του δέρματος και νεανική όψη
 • αύξηση του όγκου του προσώπου

Ανάμεσα στα πλεονεκτήματα δεν μπορούμε να μην αναφέρουμε τον ελάχιστο χρόνο αποθεραπείας και την άμεση επιστροφή στην καθημερινότητα, ήδη από τη στιγμή που φύγετε από το ιατρείο.

Συχνές ερωτήσεις για το υαλουρονικό οξύ

Υπάρχει φόβος αλλοίωσης των χαρακτηριστικών του προσώπου μου;

Ο έμπειρος γιατρός γνωρίζει ποια είναι η ιδανική ποσότητα και πώς τοποθετείται σωστά το υλικό, ώστε να  μην παραμορφωθούν τα χαρακτηριστικά του προσώπου και να έχετε ένα άριστο αποτέλεσμα.

Είναι ασφαλής μέθοδος;

Φυσικά. Τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι εγκεκριμένα, ώστε να μην προκαλούν αλλεργικές ή άλλες αντιδράσεις στο δέρμα. Το υαλουρονικό οξύ που χρησιμοποιείται στην πλαστική χειρουργική δεν είναι ζωικής προέλευσης και έτσι αποκλείεται ο κίνδυνος μετάδοσης ασθενειών. Η πιθανότητα εμφάνισης αλλεργικής αντίδρασης είναι εξαιρετικά σπάνια για αυτό και δεν χρειάζεται να προηγηθεί τεστ ευαισθησίας πριν την εφαρμογή.

Υπάρχουν αντενδείξεις;

Μόνη αντένδειξη αποτελεί η περίοδος εγκυμοσύνης και θηλασμού για καθαρά λόγους ασφαλείας.

Για πόσους μήνες κρατάνε τα αποτελέσματα;

Τα αποτελέσματα της θεραπείας με ενέσιμο υαλουρονικό οξύ διαρκούν περίπου 10-12 μήνες. Σε ορισμένες, ωστόσο, περιοχές του προσώπου που θεωρούνται “υπερκινητικές” (π.χ. γύρω από τα χείλη), τα αποτελέσματα διαρκούν λιγότερο.

Σε τι διαφέρει το botox από τα fillers υαλουρονικού οξέος;

Μέσω του botox μπλοκάρεται προσωρινά η δράση των μυών του προσώπου που προκαλούν τις ρυτίδες. Τα fillers υαλουρονικού οξέος, από την άλλη, αναπληρώνουν χαμένο όγκο σε περιοχές που το χρειαζόμαστε, συνήθως στα ζυγωματικά και στις ρινοπαρειακές αύλακες.

Αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα ή χρειάζεστε επιπλέον πληροφορίες; Κλείστε τώρα ONLINE το ραντεβού σας με τον πλαστικό χειρουργό Σωτήριο Κουτσόγιωργα.

[contact-form-7 id=”9173″]

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH